Dzień kukurydzy i soi-film

Kukurydza – podlaskie złoto i roślina przyszłości. Czy soja ma szansę jej dorównać popularnością?
Soja jest rośliną ciepłolubną i chociaż na Podlasiu daleko jej do popularności, jaką zyskała kukurydza, powoli również znajduje swoje miejsce na polach uprawnych. Na terenie Stacji Doświadczalnej Oceny Odmian w Krzyżewie można było również spotkać panie z Kół Gospodyń Wiejskich “Łapianka na obcasach” oraz “Szeroka Struga”, które zdobyły podniebienia odwiedzających smakołykami przygotowanymi na bazie kukurydzy i soi. A było w czym wybierać: mleko sojowe, soja po bretońsku, tofu, pasztety z soi, sałatki, szaszłyki oraz przeróżne ciasta i ciasteczka.

Red. Marta Śliwińska

Fot. Podlaskie24.pl

0 0 votes
Article Rating
  • Lider nowy

Powiązane artykuły:

Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Partnerzy