10 grudnia w godz. 9.00 – 12.00 w nowej hali białostockiej Giełdy odbędzie się Świąteczny Kiermasz
W lokalu 313 czekać na dzieci będzie Mikołaj z niespodziankami. Zaplanowane jest także dekorowanie świątecznych pierników przez dzieci wraz z Psychodietetyk Anną Kuczkin oraz Stowarzyszeniem Eurydyki w Białymstoku.
W lokalu 327 i 325 odbędzie się wigilijne gotowanie z Podlaskim Centrum Produktu Lokalnego. Koła Gospodyń Wiejskich oraz laureaci ogólnopolskiego konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów ugotują dania z produktów stworzonych na Podlasiu.
W lokalu 329 odbędzie się degustacja regionalnych wyrobów własnej produkcji producentów z bazy Podlaskiego Centrum Produktu Lokalnego, którzy od kilku lat oferują swoje produkty na Giełdzie: pszczelarz Antoni Kraszewski ze znakomitymi miodami, pani Renata Sutuła z serami, bracia Niemyjscy z wędlinami, pan Kazimierz Zagórski z kiszonkami z Kruszewa.
Sprzedawcy Eko Bazarku podczas Kiermaszu będą oferować produkty na świąteczny stół (pierogi, wędzoną wędlinę, karpia, domowe ciasta) oraz choinki i świąteczne dekoracje.
Red. M.L.
Fot. PCRT
Podlaskie Centrum Rolno-Towarowe S.A. w Białymstoku