Już po raz drugi Podlaskie Centrum Rolno-Towarowe w Białymstoku, oraz finalista programu Master Chef Mariusz Kisiel zapraszają na Festiwal Lokalnego Jedzenia. Pierwsza edycja odbyła się we wrześniu
Podczas dwudniowego festiwalu, 4 i 5 listopada w godz. 10-16, możemy rozsmakować się w rozgrzewających daniach oraz naparach. Jesienią intensywne smaki dodają nam energii i poprawiają nasze samopoczucie. Jedzenie tego typu potraw to wyjątkowo przyjemny sposób wsparcia naszej odporności.
– Podczas festiwalu można kosztować dań kuchni tradycyjnych, street foodowych klasyków, takich jak burgery, zapiekanki oraz krymskie czebureki – mówi Julita Gwoździej-Sac z PCRT w Białymstoku.
Wśród wystawców znajdziemy: Master Truck by Mariusz Kisiel, Krymskie Czebureki, Kurczak z rożna, Żarcie w aucie Szymon Czech, PLAN B street food, Tradycyjne Zapiekanki z PIECA oraz Kołacz.
Food trucki czynne są od godziny 10:00 do 16:00 na placu giełdy przy ulicy Andersa, przy dawnej myjni.
Red. Monika Lenczewska
Fot. Monika Lenczewska/Podlaskie24.pl